Om os

Vi er bosiddende i Hvalsø på midtsjælland. 

Jeg er uddannet skovfoged og arbejder til dagligt i Naturstyrelsen som vildtkonsulent. Vores hunde fylder meget i vores liv, og hundearbejde og jagt fylder en stor del af mit liv.


Jeg har efterhånden haft en del hunde, alle retrievere, og jeg er oprindeligt uddannet træner i DCH (Danmarks Civile Hundeførerforening), og uddannet markprøveinstruktør i Dansk Retrieverklub, hvor jeg i region Midtsjælland er aktiv træner. Jeg sidder i Retrieverklubbens bestyrelse, som jeg også repræsenterer i DRK's Markprøveudvalg (MU). Heruderover er jeg c-prøvedommer og prøveleder ved konkurrencer henover året.


Jeg har gennemført DKK´s opdrætteruddannelse og efterfølgende fået kennelmærket. Da vi alene laver et kuld hvalpe, når vi har den rette tæve og hanhund og samtidig kan få det passet ind i vores travle hverdag, er kennelbetegnelsen måske ikke ensbetydende med mange hvalpekuld. Vi ønsker at signalere en professionel tilgang til det af få hvalpe, og derfor er vores kennel blevet en realitet.

 

Som opdrætter vil man gerne lave hunde, der klarer sig godt på jagt- og konkurrencebanerne. For mig er det lige så vigtigt, at en hvalpekøber får en sund og velfungerende hund, som med stor sikkerhed kan præstere og samtidig være en rolig og omgængelig familiehund. Jeg har derfor stor fokus på, at jagt- og konkurrenceegenskaberne ikke må blive på bekostning af fysisk og mental sundhed!


Vi mener selv at vores tidligere hvalpekuld til fulde har levet op til disse krav, og vi er fortsat meget stolte af alle de hunde, som har forladt os.


Dansk Kennel Klub (DKK) og racens specialklub har i fællesskab fastlagt nogle regler for opdræt. Det er DKK, som udsteder stambøgerne og derfor er det også DKKs opgave at sikre, at reglerne bliver overholdt.


Vi sikrer naturligvis, at DKKs stambogsføringsregler og avlskravene til Labrador Retriever overholdes, og sikrer ligeledes, at hvalpene er avlet efter  Dansk Kennelklub og Retriverklubbens avlsanbefalinger!


 Jeg håber, at hjemmesiden har vakt din interesse?

Kennel Valobrup - om os